Træning og aktivering af familiehunden

DcH Holstebro tilbyder motiverende familiehunde træning, som hjælper dig med at dække din hunds behov for aktivering.
Langt de fleste hunde er jo familiehunde, i og med at de er en del af en familie - vi skelner dog mellem familiehunde og hunde, der træner på deciderede konkurrencehold.

Hundetræning er med til at opbygge og styrke forholdet mellem hund og ejer – og langt de fleste hunde elsker at træne og få stillet meningsfyldte opgaver.
Samtidigt er det også sjovere at have en velopdragen hund.  Igennem øvelser får vi mentalt tilfredsstillet hunden, som får brugt sin overskydende energi hensigtsmæssigt og dermed bliver roligere at have med at gøre.

Efter vores opfattelse bør alle hunde modtage en grundlæggende træning, så de får lært de mest almindelige regler for acceptabel adfærd.
Når man har en velopdragen hund, kan man tage den med hjemmefra uden bekymringer. Og hunden vil få langt flere oplevelser i sit liv.

Vi har adskillige hold med familiehunde træning – både på begynderniveau og fortsætterniveau.
Det er brugbar hverdagstræning, hvor vi arbejder videre på de øvelser, hunden allerede har lært. Samt andre øvelser, hvor hunden skal bruge sin næse, krop og hjerne.
Mange øvelser tager udgangspunkt i DcH's lydighedsprogram for at holde en rød tråd i basistræningen på de forskellige hold.


Træningen fortsætter opbygningen af

Gode hverdagsmanerer

En hensigtsmæssig social adfærd

Samarbejdet mellem dig og din hund

 

Hunde er ikke bare forskellige af udseende, de er også meget forskellige af mentalitet. Hunden er oprindeligt fremavlet til at udfylde en bestemt funktion for mennesket – for eksempel som jagthund, hyrdehund, vagthund eller slædehund.
De fleste hunde holdes i dag primært som familiehunde, men de har stadigvæk behov for at anvende deres naturlige og nedarvede egenskaber fra deres tid som arbejdende hunde. I nedenstående kan du læse lidt om de forskellige racer, hvis du gerne vil vide mere.

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Der er lavet følgende inddeling af hunde efter kategori (FCI’s system)

  • Hyrde og Kvæghunde
  • Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
  • Terriere
  • Gravhunde
  • Spidshunde
  • Drivende jagthunde og schweisshunde
  • Stående jagthunde
  • Apporterende jagthunde
  • Selskabshunde
  • Mynder

Hvis du har lyst til at læse mere om raceportrætter, kan du følge dette link til DKK.
Hvis du vil læse lidt mere om hundens oprindelse, kan du følge dette link til Videnskab.dk